Förtroendevald död i arbetsplatsolycka

En 57-årig vvs-montör från Trollhättan dog efter att ha fallit från ett trevåningshus. Det saknades skyddsutrustning vid arbetsplatsen och både polisen och Arbetsmiljöverket har nu inlett utredningar. Den döde var en av våra förtroendevalda på Byggnads Väst.
Publicerad:

Den 10 januari föll vvs-montören ner från ett tak på ett trevåningshus i Trollhättan. Fallet var drygt tio meter och montören landade på ett cykelställ. Han skadade sig mycket allvarligt och fick transporteras till Sahlgrenska i Göteborg. Men mannens liv gick inte att rädda – på kvällen avled han av skadorna.

Den avlidna vvs-montören var en av våra förtroendevalda och en omtyckt och engagerad medlem.

Karin Moen är inspektör på Arbetsmiljöverket och säger till Byggnadsarbetaren att det inte fanns fallskydd på taket och att mannen heller inte var utrustad med personlig fallskyddsutrustning. Arbetsmiljöverket ska nu utreda om det borde ha funnits utrustning och vems ansvar det i så fall var.

I Sverige dör i snitt en person i veckan på jobbet och många fler skadas mer eller mindre allvarligt. Den tragiska olyckan i Trollhättan där vi förlorade en av våra medlemmar visar återigen att det finns mycket att göra när det gäller säkerheten på våra arbetsplatser.

Den 17 januari hålls en manifestation mot dödsolyckorna mellan kl. 11.00 – 12.00 i Folkets Hus i Göteborg.

Uppdaterad: