Kommentarer till Kryssa Johan Danielsson

Vår kandidat Johan Danielsson (S) klättrade från plats tio till plats fyra i EU-valet, men tyvärr räckte det inte hela vägen för en plats i Europaparlamentet. Vi har dock fört många politiska samtal under valrörelsen och kampanjen har gett oss god erfarenhet inför riksdagsvalet.
Publicerad:

I helgen sluträknades rösterna till EU-valet 2014. Tyvärr nådde inte 6Fs egen kandidat Johan Danielsson nödvändiga fem procent. 32 283 personer valde att kryssa Johan Danielsson på valsedeln. Det motsvarar 3,59 procent av de socialdemokratiska väljarna och gör Johan till klar fyra bland de socialdemokratiska kandidaterna. Vår kandidat har alltså klättrat från plats tio till plats fyra.

Socialdemokraterna fick 110 000 fler röster jämfört med EU-valet 2009.  Det ökade valdelatagandet resulterade därmed i att ett mandat tappades.

Det räckte inte hela vägen fram denna gång. Men det finns mycket vi kan ta med oss för framtiden. Det totala valdeltagandet har ökat och många som alls inte tänkte rösta har nu gjort det.

Johan Danielsson och förbunden inom 6F har genomfört en massa politiska samtal under valrörelsen och ökat kunskapen om EU-frågornas betydelse för ordning och reda på arbetsmarknaden. Den kampanj vi genomfört har också gett oss mycket kunskap kring hur vi kan arbeta i kommande val.

Närmast gäller det valen i september.

Vi vill från förbundets sida rikta ett varmt tack till er alla som på olika sätt arbetat i EU-valet.

För mer info om personrösterna, klicka här: http://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/personroster.html

Uppdaterad: