Läs vårt magasin om arbetares rättigheter utomlands

Den 3-5 februari får vi internationellt besök. Då kommer det globala bygg- och träarbetarefacket (BTI) till Stockholm med en delegation för att planera kommande arbete för Decent Work – Fair Play inför VM och OS.
Publicerad:

Decent Work är ett projekt inom det globala facket Byggnads- och TräarbetarInternationalen (BTI). Vi har sedan några år tillbaka besökt arenabyggen och granskat arbetarnas situation inför stora internationella idrottsmästerskap.

Decent Work-kampanjen stöds av ett antal europeiska byggfack där Byggnads, Målarna och Elektrikerna är med från Sverige.

Kampanjen inleddes under förberedelserna inför fotbolls-VM 2010 i Sydafrika och fortsatte sedan inför fotbolls-EM 2012 i Polen/Ukraina, OS i London 2012 och nu även inför vinter-OS 2014 i Ryssland, fotbolls-VM i Brasilien 2014 och fotbolls-VM i Qatar 2022.

Under kampanjens gång har vi gjort fyra magasin med reportage om arbetarnas slit och kampen för schysta villkor. Vi tar bland annat upp byggnationen av idrottsarenor i Sydafrika, Polen/Ukraina, London/Sverige och även Sotji/Ryssland och Brasilien.

För att läsa vårt magasin om schysta villkor, klicka här:

Uppdaterad: