Förbundsombudsman till Byggnads förbundskontor

Vi söker en ombudsman som främst ska utveckla och stödja Byggnads förtroendemannaorganisation. I arbetsuppgifterna ingår också rådgivning till regioner, utbildning av förtroendevalda med mera.
Publicerad:

Inom Organisationsenheten ryms flera områden, bland annat organisering, förtroendemannaorganisationen, arbetsmiljö- och försäkringsfrågor samt studier och yrkesutbildningsfrågor.

Vi söker dig som har erfarenhet som ombudsman, eller facklig förtroendeman, med kunskap och erfarenhet från arbete med förtroendemannaorganisation. Du har också förhandlingsvana.

Du har kunskaper om aktuella avtal inom Byggbranschen liksom kännedom om övriga lagar och avtal på arbetsmarknaden. Det är viktigt att du är drivande i utvecklingsarbetet och har förmågan att leda och följa upp olika projekt. Du ska vara serviceinriktad och kunna arbeta konsultativt. Du bör också ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är i första hand att utveckla och stödja Byggnads förtroendemannaorganisation. I dina uppgifter ingår även att arbeta med rådgivning till regioner och kompetensutveckling. Du jobbar också med utbildning av ombudsmän och förtroendevalda i dessa frågor, och med att genomföra förhandlingar.

Viktiga personliga egenskaper är att du är bra på att bygga relationer med andra människor och trivs med att arbeta i team. Du är ansvarstagande, noggrann, har en hög servicekänsla och ett gott omdöme. Du har ett genuint samhällsintresse och tycker det är roligt och utvecklande att vara med om att ta fram nya arbetssätt och lösningar.

Närmare upplysningar lämnas av Ola Olsson, 010-601 1077 alt. 070-350 55 63. Du kan också tala med Timo Anttila, facklig företrädare, 010-601 1025. Vill du veta mer om Byggnads kan du besöka vår hemsida www.byggnads.se 

Ansökan mejlas till catarina.oster@fasab6f.se märkt med ”Förbundsombudsman” senast 27 februari 2014.

Uppdaterad: