Fackligt samarbete över gränserna

Fackföreningsrörelsen har alltid arbetat för mänskliga- och fackliga rättigheter. När ekonomin globaliseras är det extra viktigt att fackliga organisationer i olika länder håller ihop.
Publicerad:

Tillsammans med GS, Facket för skogs- trä- och grafisk bransch, driver Byggnads ett projekt för bättre arbetsmiljö i Swaziland. Swaziland är en absolut monarki där fackliga organisationer motarbetas. 

Röster från Afrika

I Swaziland jobbar vi med att förbättra hälsa och säkerhet i branscher som skogsbruk och träindustri. Det gör vi genom att utbilda, informera och bistå med ekonomiska medel ur vår solidaritetsfond. Läs mer här [länk borttagen].  

Fackligt bistånd gör nytta. Läs vad arbetare med fackliga uppdrag i södra Afrika säger om arbetsvillkor, och vad de tänker om samarbetet med svensk fackföreningsrörelse: Fackligt bistånd gör nytta [länk borttagen]. 

Projektet Decent Work

Decent Work är ett projekt där vi uppmärksammar situationen för arbetarna som bygger arenor till stora idrottsevenemang som OS och fotbolls-VM. Dessa arbetare utnyttjas ofta grovt. Löner betalas inte ut och anställda dör på grund av dålig säkerhet. Decent Work är en global kampanj inom det globala facket BWI (Bygg- och träarbetareinternationalen). I Sverige är Byggnads, Elektrikerna, Målarna, Seko och GS med i samarbetet. Läs mer här [länk borttagen]. 

Läs mer

Läs vårt magasin om arbetarna som bygger våra arenor:

Uppdaterad: