Byggnads Sven Ljung pratar gröna investeringar

Nödvändigheten av att energieffektivisera bostadsområden för att kunna nå klimatmålen har Byggnads påtalat i flera år. Bland annat förespråkas en tysk modell där man med hjälp av statliga lån med låg ränta stimulerar till energieffektivisering. Byggnads utredare Sven Ljung har skrivit om detta i en omtalad rapport som han pratar om på ett seminarium i Riksdagen och i en workshop nästa vecka i Stockholm.
Publicerad:

”Riksdagsseminarium om en nationell strategi för byggnadsrenoveringar” 

Seminariet i riksdagen behandlar frågan om hur vi ska lyckas nå energi- och klimatmålen samtidigt som vi ska upprusta både bostäder och boendemiljöer.

Seminariet hålls den 29 januari, kl.12.00-13.30. Gäster, förutom Sven Ljung, är Carin Karlsson, Energimyndigheten, Monica Björk och Conny Pettersson, Byggmaterialindustrierna och Therese Rydstedt, SABO.

”Global Utmaning håller workshop om investeringar till stöd för en hållbar utveckling.”  

Under två timmar ska det fokuseras på olika finansieringsmodeller för gröna investeringar, vilka presenteras av tre insatta personer. Sven Ljung får sällskap av Richard Murray och Nicholas Anderson, båda senior rådgivare för Global Utmaning. Den tyska finansieringsmodellen för energieffektivisering, satsningar för minskade utsläpp och möjligheterna som kan göra upprustning av miljonprogrammen verkliga avhandlas i workshopen.

Den 30 januari håller Global Utmaning i workshopen, kl. 13-15, Birger Jarlsgatan 27, 6 tr.

Vill du läsa Byggnads rapport "Energieffektivisering av bostäder"? Du kan beställa den gratis genom att mejla: info@byggnads.se

Uppdaterad: