2014

  • Vi vill se större fokus på mänskliga rättigheter till hockey-VM

    Snart är det hockey-VM i Minsk. Men varken Svenska Ishockeyförbundet eller deras sponsorer ställde krav på att den vitryska regeringen skulle respektera mänskliga rättigheter. Det framgår av en granskning som LO-TCO Biståndsnämnd och Swedwatch släppt...

  • Rösta för rättvisa villkor och fler jobb

    Nordiska Byggnads- och Träarbetarefederationen (NBTF) och dess medlemsförbund uppmanar sina medlemmar att rösta i EU-valet för ett EU med –”Rättvisa villkor och fler jobb”. NBTF och dess medlemsförbund vill ha ett EU som fokuserar på rättvisa villkor...

  • Byggnads går vidare med huvudentreprenörsansvaret

    Parterna inom byggbranschen kom nyligen överens om att införa ett huvudentreprenörsansvar i byggavtalet. Målet är att skapa ordning och reda i de långa underentreprenörsleden, förhindra låglönekonkurrens och stärka kollektivavtalet. Det är nu helt av...

  • I dag minns vi alla som omkommit på jobbet

    I dag, 28 april, är det International Workers' Memorial Day. Den är till minne av alla som omkommit på sina arbetsplatser. I Sverige dog nästan en person veckan på jobbet 2013, visar en ny rapport från LO.

  • 2014 års kulturstipendiater är utsedda

    Byggnads stipendienämnd beslutade vid sitt möte den 23 april att utse nedanstående personer till kulturstipendiater 2014. Drygt 450 ansökningar har inkommit till nämnden, som har 235 000 kronor att fördela.

  • Byggnads satsar på jämställdhet och mångfald

    Byggnads vill bredda synen på den traditionella byggnadsarbetaren och växlar nu upp arbetet för ökad jämställdhet och mångfald inom förbundet. På Byggnads kongress, den 12-15 juni i år, föreslås en del förändringar. Bland annat en nysatsning på det k...

  • 6F lanserar valfilmer

    I dag lanserar 6F – fackförbund i samverkan, sin första valfilm ”De bortskämda”, som ironiserar över hur borgerliga debattörer skyller kollektiva problem som arbetslöshet och bostadsbrist på enskilda ungdomar.

  • Byggnads förbundskontor söker sekreterare

    Tjänsten är med inriktning ekonomi- och HR-administration. Befattningen är ny och det är en tillsvidareanställning på heltid.

  • Fackligt samarbete över gränserna

    Fackföreningsrörelsen har alltid arbetat för mänskliga- och fackliga rättigheter. När ekonomin globaliseras är det extra viktigt att fackliga organisationer i olika länder håller ihop.

  • Byggnads pratar energieffektivisering

    I dag deltar Byggnads utredare Sven Ljung på Nordbygg. Han har tagit fram en rapport om hur vi kan energieffektivisera våra bostäder.