Varför ökar barnfattigdomen i Sverige?

Arenagruppen inbjuder till lunchseminarium torsdagen den 2 februari kl 11.30-13.00.
Publicerad:

Sverige är ett av världens rikaste länder med ett av de bäst utbyggda välfärdssystemen, ändå finns det även i vårt land barn som växer upp i fattigdom.

För barn som lever i familjer som har under 60 procent av medianinkomsten har barnfattigdomen ökat konstant under de senaste åren för att i dag omfatta omkring 15 procent av alla barn. Den avgörande förklaringen till den utvecklingen är att Sverige i dag är ett mer socialt kluvet land med större klassklyftor än för 10 eller 20 år sedan.

En undersökning utförd av Novus Group visar att 61 procent av svenska folket hellre ser en direkt satsning på välfärden för att minska barnfattigdomen än det femte jobbskatteavdrag regeringen lovat att genomföra under mandatperioden.

På ett lunchseminarium den 2 februari kl 11.30 – 13.00, på Arenagruppen, Drottninggatan 83 i Stockholm presenteras en rapport om barnfattigdomen som Jesper Bengtsson har skrivit på uppdrag av 6F – fackförbund i samverkan, Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna, SEKO och Transport. Läs fackförbundens gemensamma debattartikel här »

På seminariet bjuder Arenagruppen på en lunchmacka. Anmäl dig senast den 31 januari till johanna.lindell@arenagruppen.se och uppge om du har någon allergi eller liknande.

Varmt välkommen!

Uppdaterad: