Varför ägnar sig VVS Företagen och Plåtslageriernas Riksförbund åt juridiskt trixande istället för att diskutera de viktiga villkor som berör våra medlemmar?

VVS Företagen och Plåtslageriernas Riksförbund har stämt Byggnads till Arbetsdomstolen och vill få prövat om stridsåtgärderna i den pågående konflikten innebärande kränkning av föreningsrätten och att stridsåtgärderna därmed är otillåtna.
Publicerad:

– Det är sorgligt och beklämmande att Svenskt Näringsliv, denna gång genom VVS Företagen och Plåtslageriernas Riksförbund, ännu en gång sysslar med juridiskt trixande. Nu när flera av arbetsgivarnas företag och Byggnads medlemmar är uttagna i konflikt borde det vara första prioritet att komma överens, istället för att göra juridik av förhandlingarna. Nu måste de viktiga frågorna om lärlingars skäliga löner och lite kortare arbetstid lösas. Lärlingar ska välkomnas och står för vår framtid i byggbranschen. Det är heller ingen lyx att kunna få större möjlighet att hämta och lämna sina barn, utan en självklarhet, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson i en kommentar.

Uppdaterad: