Torbjörn Johansson föreslås som ny avtalssekreterare för LO

Torbjörn Johansson lämnar Byggnads och föreslås av en enhällig valberedning att bli LO:s nye avtalssekreterare. Han har varit Byggnads avtalssekreterare sedan 2009.
Publicerad:

Kort fakta om Torbjörn Johansson:
Han blev tillförordnad avtalssekreterare 2009 och valdes formellt på Byggnads kongress 2010 till ordinarie avtalssekreterare. Hans stora bedrift är det nya Byggavtalet som tog ett samlat grepp med ett gemensamt avtal istället för tidigare anläggning- och byggavtal. Han lyckades också med ett framgångsrikt byggavtal i februari i år som bland annat innebar ett bra löneutveckling liksom att Byggnads fick med en arbetsmiljöcertifiering. Just nu befinner Torbjörn sig mitt i avtalsrörelsen och i en brinnande strejk gällande VVS, Kyla och Plåt.

Torbjörn är uppväxt i Skara och började sin yrkesbana som snickare. 1996 blev han ombudsman på Byggnads Skövdeavdelning, idag sammanslagen till region Väst, och var dessförinnan lagbas. Tre år senare kom han till förbundskontoret i Stockholm som förhandlingsombudsman. Senare har han varit chef för förhandlingsenheten och nu senast avtalssekreterare.

 

Uppdaterad: