Månadsavisering av medlemsavgifterna

Från och med den 1 maj 2012 går Byggnads över till månadsavisering av medlemsavgifterna för att förenkla och effektivisera hanteringen.
Publicerad:

I samband med att riksdagen 2007 beslutade att införa den nya avgiften "Arbetslöshetsavgift" som läggs till a-kasseavgiften, införde Byggnads en avisering med åtta stycken inbetalningskort per tertial (med och utan arbetslöshetsavgift) till medlemmarna. Nu försvinner denna rutin och ersätts av en månadsavisering.

Månadsavisering gör det enklare att betala medlemsavgiften i tid!
Den avi som varje månad skickas till medlemmen kommer att innehålla innevarande månads avgift och alla förfallna avgifter för medlemskapet. I och med denna nya enklare rutin försvinner behovet av separata påminnelser och utskick av inbetalningskort, då täckning har saknats, gällande autgiroavdrag. Varje månadsavi blir i stället en påminnelse för den som hamnat efter med sina avgifter.

Autogiro
Från och med den 1 maj har Byggnads möjlighet att dra förfallna avgifter via autogirodragningen. Den medlem som en månad saknat täckning "slipper" göra en separat inbetalning för att komma ikapp. Månaden efter kommer Byggnads istället att dra två avgifter vid den ordinarie autogirodragningen.

Byggnads tar även bort skillnaderna i betalningen av arbetslöshetsavgiften. De medlemmar som betalar med autogiro kommer istället för att betala arbetslöshetsavgiften med en månads eftersläpning, att betala innevarande månads arbetslöshetsavgift, som övriga medlemmar.

Det innebär att det i maj månad kommer att dras två månaders arbetslöshetsavgift för medlemmar som betalat april månads avgift med autogiro.

Avbetalningsplaner
För medlemmar som fått en avbetalningsplan beviljad och som betalar sin medlemsavgift via autogiro gäller att endast innevarande månads avgift dras.

Pensionärer
Medlemmar som betalar grundavgift via inbetalningskort, exempelvis pensionärerna, kommer även i fortsättningen att aviseras varannan månad med 2 månadsavgifter per inbetalningskort.

Uppdaterad: