Hälsning från Byggnadsarbetarnas fackliga världsorganisation BTI

Generalsekreteraren för BTI, Ambet Yuson, har skickat en uppmuntrande hälsning till alla sina medlemsförbund, där även Byggnads ingår, inför det kommande arbetsåret 2012.
Publicerad:

Han beskriver i sitt brev några av de fackliga framgångar som uppnåtts av BTI-anslutna fackförbund under senare tid genom t.ex. strejker för löneökningar och kampanjer för återanställning av fackligt aktiva som förlorat arbetet p g a sin fackliga kamp. Han nämner även fackets situation i de nordafrikanska länderna efter den s k arabiska våren. Vidare skriver han om hur de ekonomiska kriserna i världen påverkar arbetarnas och fackets situation.

Trots allt fortsätter medlemmarnas outtröttliga kamp och övertygelse om att facklig solidaritet ger positiva resultat. Kampen går vidare för schysta arbetsvillkor för arbetarna vid de fotbollsarenor som byggs inför EM och VM i fotboll i t.ex. Polen, Ukraina, Ryssland och Brasilien.

Slutmeningen i brevet lyder som följer. "Låt oss fortsätta att arbeta tillsammans för att visa att en annan värld är möjlig. En värld där alla arbetare respekteras och garanteras grundläggande politiska och ekonomiska rättigheter. En annan värld är definitivt möjlig om vi fortsätter att arbeta tillsammans i solidaritet".

Ambets brev
Översättning av brevet

Uppdaterad: