Du som är uttagen i konflikt

Du som är uttagen i konflikt, vänd dig till din region för att få konfliktkort och mer information. Här är svaren på några av de vanligaste frågorna.
Publicerad:

Din region hittar du här.

Om du inte får någon kontakt med din region eller har andra frågor går det bra att ringa Byggnads Nu på telefon: 010-601 10 00. De har öppet måndag - fredag kl 07.00 - 19.00.

Vanliga frågor om Konflikten

Hur stor är konfliktersättningen?
Konfliktersättningen är 950 kr per dag och utges från första dagen. Även röd dag ersätts med 950 kr. Konfliktersättningen är skattefri.

Vem betalar ersättning vid konflikt?
Förbundet betalar konfliktersättning vid av förbundstyrelsen godkänd, strejk, lockout samt då medlemmarna indragits i arbetsinställelse som beslutas av annat förbund oavsett konfliktens laga grund.

Jag arbetar på en arbetsplats där arbetsgivaren har både avtal med Metall och Byggnads (plåt). Är själv medlem i Metall, vad händer med mig vid en lockout?
Lockouten som Plåtslageriernas Riksförbund (PLR) varslar om nu, startar onsdagen den 23 maj 2012 kl 06:00. Det är en selektiv lockout och det innebär att endast Byggnads medlemmar är utestängda från sina arbetsplatser.

Vilket arbete får underentreprenörer (UE) göra under rådande konflikt? Underentreprenörer (UE) får ej utföra arbete som de uttagna medlemmarna i konflikt ska utföra.

Vart ska jag vända mig första konfliktdagen?
Du ska vända dig till närmaste verksamhetskontor i din region.

Vart vänder jag mig om jag misstänker strejkbryteri?
Du ska vända dig till konfliktansvarig i din region.

Uppdaterad: