Byggnads stöder Hotell- och Restaurangfacket

Byggnads stöder Hotell- och restaurangfacket, HRF, i strävandena att få till ett nytt avtal för sina medlemmar. Deras motpart agerar ansvarslöst och verkar fly förhandlingsbordet. HRF har tvingats ta till strejkvarsel.
Publicerad:

- Arbetsgivarparten drar sig inte för att krossa den svenska modellen. HRFs medlemmar möter arbetsgivare som på alla sätt försöker förstöra den gemensamma tilliten som funnits på avtalsområdet. HRFs kamp har stor inverkan för övriga avtalsområden och för yrkesversksamma på många områden, säger Byggnads tillförordnade avtalssekreterare Torbjörn Hagelin.

- Trygga anställningar som krav för de hotell- och restauranganställdas är självklara och viktiga för alla. Att begränsa visstidsanställningarna är att skapa jobb med trygghet för att kunna förena med familjeliv och jobb att kunna leva på. Trygga jobb är viktiga för att utveckla ekonomin i våra branscher, menar Torbjörn Hagelin.

- Det är oerhört viktigt med jämställdhet på arbetsmarknaden. Vi stöder därför också HRFs krav på att utjämna strukturella löneskillnader mellan mans- och kvinnodominerade branscher, avslutar Torbjörn Hagelin.

Uppdaterad: