Byggnads kommenterar framgången i Arbetsdomstolen

VVS Företagen och Plåtslageriernas Riksförbund har tidigare stämt Byggnads till Arbetsdomstolen för att få prövat om stridsåtgärderna i den pågående konflikten innebär kränkning av föreningsrätten och att stridsåtgärderna därmed är otillåtna. Arbetsdomstolen har idag kommit med sitt beslut där de konstaterar att arbetsgivarnas påståenden helt saknar grund och att Byggnads stridsåtgärder därmed är tillåtna.
Publicerad:

- Det är självklart glädjande att Arbetsdomstolen har konstaterat att våra stridåtgärder är tillåtna. Det var samtidigt ett väntat beslut, eftersom arbetsgivarnas argumentation har varit både beklämmande och tramsig. Nu har arbetsgivarna sysslat med juridiskt trixande istället för att förhandla och det har gjort att vi har förlorat dyrbar tid. Detta har också orsakat onödiga kostnader, både för oss och för företagen. Nu hoppas jag att arbetsgivarna kommer till förhandlingsbordet och att första prioritet är att komma överens, istället för att göra juridik av förhandlingarna säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson i en kommentar.

- Nu måste de viktiga frågorna om kortare arbetstid och lärlingars skäliga löner lösas. Lärlingar ska välkomnas och står för vår framtid i byggbranschen. Det är heller ingen lyx att kunna få större möjlighet att hämta och lämna sina barn, utan en självklarhet, avslutar Torbjörn Johansson.

Läs mer på Arbetsdomstolen

Uppdaterad: