Avtalsnytt 2012

I dagens Avtalsråd gjordes ett avstamp för kommande avtalsrörelse. Vi har under våren tillsammans drivit flera avtalsrörelser mycket framgångsrikt gällande Bygg, ME, Glas och inte minst VVS, Kyla och Plåt. Med framskjutna positioner står vi nu inför nya utmaningar. Vi ser framemot att, i en samförståndsanda, hitta nya överenskommelser med motparter.
Publicerad:

Efter en hård avtalsrörelse är nu Byggnads redo att ta sig an ihopslagningen av VVS-, Kyla- och Plåt-avtalen. Liksom att vi också ska ha en arbetsgrupp för att lösa rättvisa lärlingslöner. Kravet på arbetstidsförkortning har också lett till ett genombrott, där den samlade arbetstidsförkortningen nu uppgår till 37 timmar. Vi blickar nu framåt och i kommande avtalsrörelse kommer vi bland annat fortsätta att diskutera arbetstidsförkortningen, övertidsarbete och lönefrågor. Att kunna förena arbetsliv med familjeliv är grundläggande fundament i de frågor vi driver.

 

Vi har också med gemensam kraft uppnåt bra och betydelsefulla resultat för våra medlemmar. Självklart har vi inte nått hela vägen fram, men vi har nått en bra bit på vägen. Utan allas gemensamma kamp hade inte ett så här bra avtal blivit verklighet. Den kraft som finns av att gemensamt kämpa för viktiga principer för våra medlemmars vardag har nu också gett resultat. Nu fortsätter vi kampen – denna gång med hopp om mer samförståndsanda. Det kommer i alla fall vi att försöka.

Uppdaterad: