Kongressen avslutades

Byggnads 15:e kongress avslutades söndagen den 6 juni.
Publicerad:

Vilka fantastiska dagar vi har haft tillsammans! Vilken debattglädje! Jag slås av hur många fantastiska och roliga talare vi har bland ombuden. Även om vi har diskuterat svåra och viktiga frågor så har det alltid varit med glimten i ögat och nära till skratt. Ni har gjort den här kongressen till något extra och jag tror att jag kan säga att vi alla går härifrån idag med en känsla av att nu är vi ett starkt förbund som står enigt.

I mitt inledningsanförande sa jag att denna kongress är en framtidskongress. Med det menade jag att vi hade att ta ställning till många stora frågor som rör Byggnads framtid. Ny organisation, nya medlemsavgifter, nya stadgar, ny budget och nya framtidsinriktade beslut inom olika politikområden. Nu har vi i sann demokratisk anda diskuterat igenom dessa frågor och tillsammans tagit ställning och satt ner foten.

Nu har vi en arbetsam period framför oss. Innan 2011 års utgång ska vi ha en ny organisation för Byggnads sjösatt. Vi ska gå från 24 avdelningar till 11 självständiga regioner. Det kommer att innebära mycket arbete för oss alla så att omorganisationen kan ske så smidigt som möjligt. Det är alla ni – runt om i landet som har detta i er hand. Det kommer att krävas mycket tid och möda. Men jag är övertygad om att de kommer att gå väldigt bra. Tillsammans kommer vi att klara dessa utmaningar galant.

Hans Tilly tackade Thomas Gustavsson för det fina arbete som han gjort under sina åtta år som andre ordförande och för hans arbete som ansvarig för kongressen. Kongressen tackade Thomas med en stark applåd.

Uppdaterad: