Onsdagens förbundsfullmäktige i korthet

Förbundsfullmäktiges förhandlingar fortsatte under onsdagen.
Publicerad:

Beslut togs bland annat i följande frågor:

Val
Torbjörn Johansson valdes till ny avtalssekreterare fram till kongressen 2010. Han efterträdde Gunnar Ericson som går i pension den 1 mars 2010.
Läs mer

Motioner från avdelningar och förbundsfullmäktigeledamöter
Ett förslag om att ta fram ID-brickor till medlemmar med förtroendeuppdrag behandlades. Fullmäktige beslöt hänskjuta frågan till den kongressgrupp som ska diskutera förtroendevaldas roll i framtiden. Kongressgruppen lägger fram ett förslag till kongressen 2010.

Ett annat förslag var att förändra fördelningen av den förhöjda medlemsavgiften. Denna fråga hänskjöts till kongressgruppen som ska behandla avgiftsfrågan. I den kongressgruppen ska hela avgiftssystemet ses över.

Medlemsavgifter för 2010
Medlemsavgiften höjs från och med 2010 med 3 kronor per månad till 310 kronor. Den halva avgiften höjs med 1 krona till 155 kronor och grundavgiften blir oförändrad 47 kronor. 

Höjd konfliktersättning
Fullmäktige beslöt om en höjning av konfliktersättningen från och med den 1 juli 2009. Konfliktersättningen blir då 810 kronor per dag den första konfliktveckan och därefter 890 kronor per dag. Ersättningen är inte skattepliktig.

Ersättning för förlorad arbetsförtjänst
Ersättning för förlorad arbetsförtjänst vid uppdrag för förbundet beslutade höjas till 810 kronor (uppgår till högst fyra timmar per dag) och 1 620 kronor (överstiger fyra timmar per dag). Höjningen gäller från och med den 1 juli 2009.

Rapporter
Rapporter lämnades om Medlem Tiotusen, Ny utbildningsorganisation, Facklig framtid/fullmakter, Nytt pensionsavtal och 6F - sex förbund i samverkan.

Uttalanden
Förbundsfullmäktige ställde sig bakom två uttalanden. Ett angående a-kassan och ett angående jobbsatsning.  

Avtackningar
Avgående ledamöter i förbundsstyrelse och förbundsfullmäktige avtackades med en glaskaraff.

Uppdaterad: