Alltid i konflikt

Kommunala företagens samorganisation, KFS, anordnade på onsdagen ett seminarium om konflikter på jobbet.
Publicerad:

Moderator på seminariet var Annika Hagström. I panelen var Mikael Odenberg, Generaldirektör Svenska Kraftnät, Hans Tilly, Byggnads ordförande och Robert Falk VD KFS.

Karin Lindgren, arbetsmiljökonsult presenterade skriften "Handbok för robust samarbete" som beskriver hur företag och organisationer kan gå till väga för att utveckla ett samarbete som klarar de meningsmotsättningar och irritationer som är naturligt förekommande när människor ska arbeta tillsammans.

Karin Lindgren menade att många talar om dialog men få vet vad det innebär. Det behövs träning i kommunikation på arbetsplatserna, tyckte hon.

Om man arbetar tillsammans blir det mycket bättre än om man är själv. Samarbete kräver att man kan stå tillbaka för gruppens bästa  och social kompetens är allt mer viktigt på arbetsmarknaden, konstaterade Karin Lindgren.

Byggnads ordförande Hans Tilly tyckte att konflikter kan vara bra. Det stärker sammanhållningen i ett kollektiv. Tystnad däremot är farligt i en facklig organisation som bygger på engagemang.




Uppdaterad: